STEAM for All

STEAM for All este un proiect propus și implementat de grupul de inițiativă Start STEAM Engine.

Beneficiarii indirecți au fost 14 cadre didactice, partenere și colaboratori, care au obținut competențe noi de realizare a unor resurse educaționale STEAM, și și-au dezvoltat competențe de colaborare, lucru în echipă.

De asemenea 50 părinți și alți membrii ai comunității școlare și-au arătat disponibilitatea de a  colabora cu copiii în realizarea proiectelor alese pentru STEAMagic boxes.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 266 de copii, împărțiti în categorii de vârstă, după cum urmează:

  • 56 de copii preșcolari, cu vârste cuprinse între 5-6 ani,  care au  participat activ la activitățile integrate, ce incită la explorare, investigare și produc învățarea prin descoperire, activități ce au inclus metode ca hands-on și Do It Yourself.
  • 205  elevi de nivel primar și gimnazial, care au demonstrat un interes crescut pentru utilizarea eficientă a mijloacelor digitale în învățare, au realizat unele  resurse educaționale, și-au dezvoltat  abilitățile de lucru în echipă dar și  cele de comunicare în limba engleză și în limba română.
  • 10 liceeni, din clasele pedagogice, care au  dovedit un interes crescut pentru activitățile de științe, dar și pentru  viitoarea profesie.

STEAM 4 All este un proiect cu bătaie lungă. O vorbă din bătrâni spune că „Ce face omul cu mâna lui e sfânt”. Elevii au explorat, au învățat, au aplicat creativ ceea ce au învățat, inventând cutii magice.

Resursele educaționale STEAMagic  conțin: cunoștințe, creativitate, pasiune, idei, cuvinte potrivite, perseverență, colaborare, planificare, negociere, zâmbete, dorințe, îndoieli, încurajări.

Activitățile STEAM realizate aici reprezintă tot atâtea oportunități de conectare a  cunoștințelor teoretice la viața de zi cu zi și contribuie la pregătirea pentru viitor a copiilor noștri.

Festivalul STEAM va fi organizat și în anul școlar 2022-2023, într-un format îmbunătățit, în urma feedback-ului obținut de la ediția precedentă, pentru a mări gradul de vizibilitate a proiectului și impactul asupra comunității școlare.

Grupul de inițiativă Start STEAM Engine  a inclus în planurile de viitor un nou proiect Științescu.

Ne-am jucat cu lasere, cu oglinzi și cu tot felul de obiecte transparente. Era un joc. Miss ne-a dat câteva instrucțiuni de lucru dar apoi ne-a lăsat să explorăm, cum spune ea. Apoi Miss ne-a vorbit despre propagarea luminii, despre fenomene ca reflexia și refracția. Am înțeles ușor aceste lucruri și Miss a fost foarte încântată. Mi-a plăcut să lucrez în echipă cu David. Ne-am științescu amândoi.”. – Andrei P., Clasa a III-a

Buget: 10. 000 de lei

Beneficiari: 266

Membri de echipă: 6

Mentori: 3

Alți voluntari: 1

Ore de voluntariat: 110