PARTENERI

Mulțumim principalului partener, Romanian-American Foundation, care a făcut posibilă existența acestui program la nivel național și suntem mândri să îl avem alături de noi an de an!

Totodată, mulțumim companiilor locale care donează pentru programele Științescu din țară, fără de care proiectele STEM ale participanților nu ar fi posibile și încurajăm alte companii să le urmeze exemplul și să fie parte din povestea lui Științescu!

Împreună contribuim la crearea unor comunități puternice, la dezvoltarea educației și la apariția de noi oportunități pentru copii și tineri.

Ia legătura cu noi >

Romanian-American Foundation îşi propune să sprijine iniţiative ale societăţii civile printr-o abordare specifică sectorului de afaceri, având convingerea că astfel acestea vor dobândi un plus de valoare. Misiunea Romanian-American Foundation este promovarea şi consolidarea condiţiilor necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România.

Prin Fondul Științescu, RAF susține Fundațiile Comunitare din 16 orașe din România pentru a constitui un fond local destinat educației STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică). Scopul este de a încuraja idei inovatoare, care pot face științele mai atractive pentru elevii din învățământul preuniversitar, și care pot fi aplicate cu sprijin din comunitate.

 

PPC România

PPC este lider în sectorul energetic din Europa de Sud-Est, ajungând acum la 8.7 milioane de clienți. Pune sustenabilitatea în centrul operațiunilor sale, prin angajamentul de a se alinia la obiectivele de neutralitate climatică pentru 2050 și de a îmbunătăți sectorul energetic din Europa de Sud-Est. În România, companiile care au intrat în portofoliul PPC deservesc 3,1 milioane de clienţi prin reţeaua lor de furnizare şi distribuţie, iar divizia de producție a energiei din surse regenerabile deține o capacitate instalată de aproape 600 MW în 13 parcuri eoliene și fotovoltaice, ceea ce înseamnă 2% din producția curentă de energie electrică a României.

Din 2023,  PPC România s-a alăturat ca partener național al Fondului Științescu, pentru a sprijini educația STEAM în comunități prin dezvoltarea programului și a rețelei de mentori Științescu.