ROBO-PANN

ROBO-PANN este un proiect propus și implementat de cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Anton Pann din  Râmnicu Vâlcea.

Beneficiari indirecți au fost 32 de profesori din alte școli, profesori care au descoperit o nouă abordare a curriculei școlare, beneficiile învățării STEAM  și avantajele implementării proiectelor educaționale. De asemenea 214 părinți ai copiilor participanți au fost  informați despre obiectivele proiectului, activitățile desfășurate, etapele parcurse și rezultatele înregistrate din punct de vedere cognitiv și socio-emoțional.

 Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 214 elevi ai Școlii Gimnaziale Anton Pann dar și 125  elevi din mediul rural (Malaia, Urși-Stoilești, Vlădești, Bărbătești, Ocnele Mari, Sirineasa, Frâncești), care au lucrat în echipă, fiind încurajați să își dezvolte gândirea computațională și să se concentreze pe aplicațiile din lumea reală ale rezolvării problemelor, familiarizându-se cu noțiuni și concepte noi, specifice STEM. Tot aici încadrăm și două cadre didactice care au beneficiat de un curs de formare pe tema utilizării seturilor Lego în procesul de educație.

Proiectul a încurajat elevii, băieți și mai ales fete, nu doar ca să-și însușească anumite concepte de ştiinţă, tehnologie, matematică, programare, dar şi să-și dezvolte gândirea analitică şi gândirea logică, să-și dezvolte abilităţile de a găsi soluţii noi, creative de rezolvare a problemelor.

Seturile LEGO sunt foarte distractive iar proiectul a oferit o șansă de a se bucura de ele, într-un mod organizat, elevii din școlile publice.

Proiectul  a fost  structurat în 2 etape:

  • etapa de învățare – activități de învățare pentru 158 de elevi ai Școlii Anton Pann;
  • etapa de mentorat – ateliere de vacanță pentru elevii din mediul rural.
Îmi place cel mai mult la Robo-Pann deoarece în loc să scriem și să facem activități obișnuite la școală facem altceva și învățăm lucruri pe care un elev le învață prin clasa a cincea, a șasea, dar noi prin joacă. Acum am făcut de exemplu o tiribombă”. – Ianis I., 8 ani

Buget: 9574.87 de lei

Beneficiari: 339

Membri de echipă: 3

Mentori: 9

Alți voluntari: 7

Ore de voluntariat: 216