Start înscrieri Fondul Științescu Țara Făgprașului, ediția 7.0!

Investim în inițiative educaționale care transmit copiilor pasiunea pentru științe și le dezvoltă abilități în domeniul STEAM(științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică)!

 

17.10.2022 – Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF)  lansează  ediția cu numărul 7.0. a Fondului Științescu, program prin care acordă finanțări în limita bugetului în valoare de 109.311 Leipentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe a copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani, prin activități creative, inovative, jocuri și experimente.

Dacă ești pasionat de științele exacte, vrei să le transmiți și altora pasiunea ta și să le arăți cum pot să învețe cu plăcere, îți oferim ocazia să stârnești curiozitatea pentru științe printr-un proiect educațional finanțat de FCTF. Începând cu prima ediție, în 2016, și până în prezent, 54 de echipe de proiect au beneficiat de finanțare, sprijin și suport.

La Științescu oricine poate fi educator!

▪ Organizații neguvernamentale, inclusiv asociații de părinți și absolvenți ai liceelor din Țara Făgărașului;

▪ Organizații neguvernamentale din afara zonei Țării Făgărașului dar ai căror beneficiari se află pe teritoriul Țării Făgărașului și care își exprimă acceptul de a desfășura activități gratuite cu copii/tineri pe parcursul a min 1 an de la încheierea contractului de finanțare cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

▪ Echipe de pasionați de știință și tehnologie din medii profesionale diverse (biologi, muzeografi, ingineri, programatori, freelanceri etc.);

▪ Profesori și învățători (individual sau în echipă);

▪ Echipe de elevi de liceu

▪ Echipe de studenți

▪ Echipe mixte (oricare din categoriile de mai sus)

 

Ce categorii de proiecte finanțăm în cadrul acestei ediții?

Științescu finanțează proiecte creative, inovative, care pot produce impact în rândul copiilor și tinerilor, care promovează educația pentru științe, arte și tehnologie,  unde copiii să poată să se bucure în siguranță de activități de: explorare, descoperire și învățare prin metode alternative de predare și ateliere interactive, experimente, activități de tipul “do-it-yourself” și „learning by doing”în domenii cum ar fi electronică, robotică, informatică,matematică, imprimare 3D, meteorologie, chimie, fizică, astronomie, științe ale naturii etc., interdisciplinare, schimburi de experiență, proiecte care propun familiarizarea copiilor/elevilor din mediul rural cu metodologia de învățare a diverselor ramuri ale științe.

Este încurajată, în mod special, formarea de echipe mixte: adulți cu experiență în domeniul STEAM și tineri. De asemenea, încurajăm implicarea persoanelor vârstnice și colaborările dintre persoane sau organizații din mediul urban și cel rural.

 

Unde se găsesc informații suplimentare și noutăți despre program?

▪ pe pagina web https://fagaras.stiintescu.ro/detalii-inscriere/

▪ Pagina de Facebook a programului: https://www.facebook.com/fagaras.stiintescu.ro

▪ Contact manager de proiecte: Cristina Muntean

E-mail: cristina.muntean@fundatiactf.ro

Telefon: 0735 724144