ROBO PlayLABS – Grupul PLAYLABS

ROBO PlayLABS – Grupul PLAYLABS a încurajat pasiunea pentru științe și tehnologie a elevilor printr-o abordare creativă interdisciplinară și prin mentorarea primilor pași în lumea tehnologiei. Atelierele practice din cadrul acestui proiect au avut la bază o abordare creativă față de știință și tehnologie prin utilizarea roboților programabili Wonder Workshop Kit Dash and Dot.

La sfârșitul atelierelor, participanții au căpătat competențe de bază de programare a unui robot în vederea îndeplinirii unei sarcini specifice. Au rezolvat creativ probleme pentru a finaliza o sarcină folosindu-se de cunoștințe dobândite în matematică, mecanică, fizică. Și-au dezvoltat abilitatea de a colabora și de a lua decizii, dar au exersa și spiritul de echipă, perseverența și proactivitatea.

Echipa de implementare:

Georgeta Radu – coordonator proiect – șef catedră arie curriculară ”Științe și Tehnologie”, profesor de Educație Tehnologică, Desen și Informatică, coordonator programe parteneriate, consilier cu probleme educative și activități extra curriculare.
Grigore Camelia – mentor Ciclul primar – profesor învățământ primar, implicată în proiecte Erasmus și Comenius.
Vasiliu Georgeta – mentor Ciclul Gimnazial – profesor matematică, responsabil proiectare-coordonare-evaluare-control al activității didactice, participare în proiecte Erasmus+ și Comenius.
Lucica Ghișe – mentor Ciclul Gimnazial – profesor matematică, licențiată în matematică/fizică/informatică.
Florin Avasiloaie – coordonator activități practice – reprezentant partener Agile HUB (ONG care oferă programe de educație non-formală pentru copii în domeniul tehnologiei informației), absolvent în domeniul tehnologiei informației, implicată în proiecte creative pentru copii în cadrul AgileHUB (ScriuCod).

Beneficiari direcți: 70 de copii cu vârste cuprinse între 9-14 ani

Finanțare: 11.000 lei

Pagina de Facebook: ROBO Playlabs – Fondul Științescu Brașov