La Mureş s-a lansat ȘTIINȚESCU 4.0 și ȘTIINȚESCU-UNIPREST 1.0 pentru fizică

Vă anunțăm cu entuziasm că a sosit momentul mult așteptat de către echipa ȘTIINȚESCU Mureș  și, credem noi, că și de comunitatea #STEM din județ. Pe data de 5 mai s-a lansat a patra ediție a fondului ȘTIINȚESCU și prima ediție a fondului ȘTIINȚESCU-UNIPREST pentru fizică. Fundația Comunitară Mureș îi invită pe toți cei pasionați de științe să aplice cu un proiect care vizează implicarea activă a elevilor, prin practică și experiment.

Se caută proiecte creative, inovative, care să reușească să transmită ”virusul” pasiunii pentru fizică și alte științe  către viitoarele generații. Proiectele pe care le propuneți pot ajuta elevii să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice din toate domeniile pentru omenire, ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu pasiune materialele, observând cum acestea au aplicații practice în viața de zi cu zi dezvoltându-şi astfel abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI.  Programul îşi propune să le ofere profesorilor de liceu şi de ciclu gimnazial cele mai potrivite instrumente pentru a face științele atractive şi mai uşor de învăţat pentru elevi.

Se aşteaptă înscrierea proiectelor până pe 30 mai 2021, ora 23:59. Formularele de proiect şi cel de buget pot fi accesate mai jos:

Formulare de îscriere pentru ȘTIINȚESCU 4.0

Formulare de înscriere pentru ȘTIINȚESCU-UNIPRES 1.0 pentru fizică

Vă dorim mult succes în elaborarea proiectelor!