Vulcanii lumii

Vulcanii lumii este un proiect propus și implementat de grupul de inițiativă Gheorghe Surdu, Brezoi. Beneficiară indirectă a fost comunitatea, implicată și devotată cu pasiune proiectului. Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 30 de copii mentorați dar și 20 de mentori implicați activ în cadrul proiectului.

Copiii au devenit vocali, au conștientizat rolul lor în activitatea didactică și faptul că pot fi vectori ai schimbării. Au trăit nevoi specifice precum: stabilitate, apartenență, acces la informație dar și lăsarea liberă a imaginației și creativității, a potențialului de a inova, a importanței lucrului în echipă și a transferului de cunoștințe.

De asemenea, mentorii au activat pasiunea lor pentru domeniile STEAM, și-au crescut potențialul lor de a dezvolta aplicații practice ale științelor și chiar de a-și dezvolta planuri de carieră în domeniile abordate în cadrul proiectului.

Dacă la Brezoi a luat naştere SUMMER CAMP FESTIVAL, atunci a luat  naştere şi SUMMER CAMP STEAM ŞTIINŢESCU : ediţia I – VULCANII LUMII.

Scopul principal al proiectului a fost de a trezi interesul elevilor pentru domeniul științe, un domeniu de care, în ultima vreme, copiii s-au cam îndepărtat.

În realizarea proiectului s-a ţinut cont de faptul că, în ultima vreme, copiii refuză şă asimileze cunoştinţe, dacă nu înţeleg mai întâi ce pot face cu ele în viaţa de zi cu zi.

De asemenea, domenii precum matematica, fizica, chimia, geografia provoacă teamă în rândul copiilor, în timp ce ei iubesc necondiţionat desenul,muzica, mişcarea, dispozitivele digitale şi tot ceea ce ia naştere prin şi din imaginaţia lor bogată.

Tocmai de aceea, în cadrul proiectului VULCANII LUMII, s-a propus o îmbinare a acestor lucruri şi s-a realizat o machetă a lumii, pe care s-au  amplasat vulcani reprezentativi şi au prins viaţă.

Proiectul Vulcanii Lumii a dezvoltat un parteneriat foarte frumos cu Primăria Brezoi și Live Music Summer Camp Brezoi, astfel încât, înainte de tabăra de vară prevăzută în proiect, au avut o expoziție de desene cu vulcani și demonstrații în fața participanților la primele concerte ale verii. Expoziția lor a fost prezentată de Bobi Dumitras de la Trupa Fără Zahăr și au adus notorietate atât evenimentului muzical, cât și proiectului. – Monica Mitu, coordonatoarea proiectului

Buget: 7122 de lei

Beneficiari: 50 

Membri de echipă: 3

Mentori: 20

Alți voluntari: 4

Ore de voluntariat: 162