Științescu Oradea a deschis apelul de proiecte

Miercuri, 22 decembrie 2021, Fundaţia Comunitară Oradea lansează apelul de proiecte pentru programul Fondul Științescu Oradea, ediția 4.0.

 

Prin Fondul Științescu, Fundația Comunitară Oradea (FCO) dorește să stimuleze interesul şi să dezvolte abilitățile și potențialul tehnic al elevilor din județul Bihor prin finanțarea de proiecte educaționale ce propun o abordare multidisciplinară și aplicată a științelor. Prin acest fond, FCO oferă oportunitatea educatorilor bihoreni pasionați de științe să dezvolte și să deruleze proiecte educaționale creative și inovatoare, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani.

 

La cea de-a patra ediție a programului urmărim să finanțăm cel puțin 10 inițiative bihorene în valoare totală de 25.000 dolari. Considerăm că apropierea tinerilor de lumea științei este un prim pas în a-i ajuta să înțeleagă utilitatea ei în viața de zi cu zi. Acest program le va trezi interesul pentru științe, le va dezvolta curiozitatea și imaginația, influențându-i în alegerea unei cariere în domeniul STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică).

 

Toţi cei interesaţi de programul Fondul Științescu îşi pot înscrie proiectele până la data de 20 ianuarie 2022, ora 23:59, prin completarea formularului de aplicare și a formularului de buget disponibil pe pagina web a programului Fondul Științescu Oradeahttps://oradea.stiintescu.ro/detalii-inscriere/ .

 

Pe perioada înscrierilor, potențialii aplicanți pot beneficia la cerere de sesiuni de consultare și mentorat în vederea întocmirii aplicațiilor. Această etapă are ca scop transformarea unor idei cu potențial în proiecte care aduc plus-valoare comunității. Toate ideile de proiecte primite vor parcurge o etapă de preselecție efectuată de echipa executivă a Fundației Comunitare Oradea și una de selecție finală a proiectelor câștigătoare, prin jurizarea propriu-zisă. Un juriu dedicat şi pasionat la rândul lui de ştiinţe va selecta proiectele cele mai merituoase pentru a fi finanțate, conform criteriilor de selecție ce pot fi consultate în Ghidul de finanțare.

 

Programul este implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea, finanțat de Romanian American Foundation, susținut de Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijinul donatorilor individuali și al finanțatorilor locali: Vernicolor, Fundația Elena Neagu, Golde Oradea, Qubiz, Decitex RO, VPK Packaging Salonta, Creatopy, Smartware, Sema ExpressNidec Oradea, Inter Broker de Asigurare, Vulcri, Accesa IT Consulting.