Start înscrieri Științescu Ţara Făgăraşului, ediția 5.0!

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) lansează cea de-a cincea ediție a Fondului Științescu, program prin care acordă finanțări în valoare maxima de 13.000 lei / proiect  în limita bugetului disponibilpentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe a copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani, prin activități creative, inovative, jocuri și experimente.

Dacă ești pasionat de științele exacte, vrei să le transmiți și altora pasiunea ta și să le arăți cum pot să învețe cu plăcere, îți oferim ocazia să stârnești curiozitatea pentru științe printr-un proiect educațional finanțat de FCTF. Începând cu prima ediție, în 2016, și până în prezent, 35 de echipe de proiect au beneficiat de finanțare, sprijin și suport.

Cui ne adresăm?

La Științescu oricine poate fi educator!

▪ Organizații neguvernamentale, inclusiv asociații de părinți și absolvenți ai liceelor din Țara Făgărașului;

▪ Echipe de pasionați de știință și tehnologie din medii profesionale diverse (biologi, muzeografi, ingineri, programatori, freelanceri etc.);

▪ Profesori și învățători (individual sau în echipă);

▪ Echipe de elevi de liceu;

▪ Echipe de studenți;

▪ Echipe mixte (oricare din categoriile de mai sus).

Fiecare aplicant poate depune mai multe proiecte, însă va primi finanțare pentru un singur proiect.

Atât aplicanții, cât și beneficiarii programului trebuie să fie localizaţi în zona Țării Făgărașului.

 

Ce categorii de proiecte finanțăm în cadrul acestei ediții?

Științescu finanțează proiecte inovative care au ca tematică principală protecția mediului (natural și construit), meteorologie, astronomie, geologie, tehnologie, biodiversitate, chimie, geografie, reciclare/energie curată, agricultură tehnologizată, smart farming, zootehnie tehnologizată, etc., proiecte care să aibă posibilitatea de a se desfășura și în spații deschise, în aer liber, unde copiii să poată să se bucure în siguranță de activitățile de explorare, descoperire și învățare prin metode alternative de predare și ateliere interactive.

Este încurajată, în mod special, formarea de echipe mixte: adulți cu experiență în domeniul STEAM și tineri. De asemenea, încurajăm implicarea persoanelor vârstnice și colaborările dintre persoane sau organizații din mediul urban și cel rural.

 

Unde se găsesc informații suplimentare și noutăți despre program?

▪ chiar aici, pe pagina web fagaras.stiintescu.ro/detalii-inscriere

▪ Pagina de Facebook a programului: www.facebook.com/fagaras.stiintescu.ro

▪ Contact manager de proiecte: Cristina Muntean

E-mail: cristina.muntean@fundatiactf.ro

Telefon: 0735 724144