Robochim

Ideea de bază a proiectului este metoda de învățare Learning-by – doing și are drept scop formarea și dezvoltarea abilităților și deprinderilor practice ale elevilor, stârnirea interesului pentru robotică, programare și investigare a fenomenelor chimice prin realizarea de ateliere de experimente chimice și construirea, programarea și controlul roboților într-un mod practic și interactiv.

Asemeni altor proiecte finanțate prin Fondul Științescu, inspiră și stârnește pasiune în rândul copiilor pentru științe.

𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑅𝑜𝑏𝑜𝐶ℎ𝑖𝑚 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑖𝑡 𝑐𝑢 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑑𝑎𝑐𝑡𝑖𝑐𝑒, 𝑑𝑎𝑟 𝑚𝑎𝑖 𝑎𝑙𝑒𝑠 𝑑𝑒 𝑐𝑎̆𝑡𝑟𝑒 𝑒𝑙𝑒𝑣𝑖. 𝑃𝑟𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎̆𝑡̗𝑖𝑙𝑒 𝑝𝑟𝑎𝑐𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡𝑒 𝑠𝑒 𝑓𝑜𝑟𝑚𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎̆𝑡̗𝑖 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑠̗𝑖 𝑎𝑡𝑖𝑡𝑢𝑑𝑖𝑛𝑒 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡𝑖𝑣𝑎̆ 𝑓𝑎𝑡̗𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑖̂𝑛𝑣𝑎̆𝑡̗𝑎𝑟𝑒. 𝐿𝑎 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑡𝑒𝑙𝑖𝑒𝑟 𝑠𝑒 𝑐𝑖𝑡𝑒𝑠̗𝑡𝑒 𝑒𝑛𝑡𝑢𝑧𝑖𝑎𝑠𝑚𝑢𝑙 𝑝𝑒 𝑐ℎ𝑖𝑝𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑖𝑚𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡̗𝑖. 𝑆𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑜𝑛𝑠𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑐𝑟𝑒𝑎̆𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑖𝑡̗𝑖𝑖 𝑜𝑝𝑡𝑖𝑚𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑛𝑜𝑠̗𝑡𝑟𝑖. 𝑃𝑟𝑖𝑛 𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑅𝑜𝑏𝑜𝐶ℎ𝑖𝑚 𝑠𝑒 𝑠𝑡𝑎̂𝑟𝑛𝑒𝑠̗𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑒𝑠𝑢𝑙 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑢𝑛𝑜𝑎𝑠̗𝑡𝑒𝑟𝑒,𝑖𝑎𝑟 𝑚𝑜𝑡𝑖𝑣𝑎𝑡̗𝑖𝑎 𝑖̂𝑛𝑣𝑎̆𝑡̗𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑑𝑒𝑝𝑎̆𝑠̗𝑒𝑠̗𝑡𝑒 𝑔𝑟𝑎𝑛𝑖𝑡̗𝑎 𝑛𝑜𝑡𝑒𝑖. 𝑃𝑟𝑜𝑓. 𝑂𝑎𝑛𝑎 𝑀𝑒𝑠𝑎𝑟𝑜𝑠̗.

Ce spun copii?
Părerea mea este că acest proiect în care trebuie să asamblăm și să programăm niște roboți ne pune la încercare creativitatea și îndemânarea. Mi se pare interesant modul de colaborare cu cei de la LAFVIN, deoarece a trebuit să descărcăm un fișier, iar pe acesta primim informațiile pas cu pas despre cum trebuie să asamblăm robotul pentru a fi totul în regulă. Partea cu piesele în sine este foarte complicată deoarece multe piese sunt foarte mici și greu de asamblat, dar cu ajutorul echipei mele am reușit să facem pași mici dar importați atât pentru noi cât și pentru finalizarea robotului.
Ștefan M.

Organizație aplicantă: Grup de inițiativă – Mesaroș&Popa
Domeniu proiect: chimie, informatică, IT și electronică
Loc de desfășurare: Școala Gimnazială Ovid Densusianu – Făgăraș

Categorie beneficiari: copii din clasele VI – VIII

Buget: 12000 lei