GRĂDINILE VIITORULUI ÎN SPAȚIUL URBAN

În cadrul proiectului ”Grădinile viitorului în spațiul urban” au fost prezentate și popularizate tehnologiile de grădini verticale de interior și de exterior. Pe lângă cunoștințele la nivel teoretic, elevii au realizat practic un număr de șase grădini verticale de exterior care au fost amplasate în curtea Muzeului de Vanatoare „August von Spiess” din Sibiu.

Activăți proiect:

Atelier inițiatic: Montarea impreuna cu elevii si profesorii  inscrisi in program, a unei gradini verticale de interior in holul CNOG. Acest atelier a avut rolul de familiariazare a participantilor cu conceptul de gradina verticala.

Ateliere teoretice unde elevii s-au familiarizat cu noțiunile principale pe subiecte precum sisteme și culturi hidroponice, sisteme de irigat și reciclare creativă.

Ateliere practice: construirea și montarea celor șase grădini verticale de exterior de către echipele participante cu asistența coordonatorului de proiect în grădina Muzeului de Vânătoare „August von Spiess”din Sibiu.

Componentă e-learning: înființarea unei platforma online open source care va fi actualizată continuu cu informații referitoare la realizarea grădinilor verticale.


Beneficiari: 30 de elevi (16-18 ani)

Echipa: Ela Ciorita – Freelancer), Nicolae Furtuna – Inginer horticultor

Web: http://gradinile-viitorului.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/gradinile.viitorului?fref=ts

Finanțare: 9.400 lei

Activități derulate în perioada: mai-iulie 2015