Grădina, tablou natural de imagini și culori

Grădina, tablou natural de imagini și culori este un proiect propus și implementat de Școala Gimnazială Galicea, din județul Vâlcea.

Beneficiarii indirecți au fost membrii din comunitatea locală, având parte de consolidarea relației dintre adulți și copii.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 89 de copii din cadrul Şcolii Gimnaziale Galicea care vin din medii sociale diferite, unii dintre ei provenind din medii defavorizate – cu situație socio-economică dificilă, neglijați de familie sau cu părinți plecați în străinătate.

De asemenea cele 6 cadre didactice au fost beneficiari direcți, având oportunitatea să transpună în practică noţiunile teoretice.

După cum bine ştim există tendința în rândul copiilor și tinerilor de a petrece tot timpul lor liber în fața dispozitivelor electronice, izolați de viața reală, iar pandemia a adâncit acest lucru.

Nici măcar plimbări în aer liber nu mai fac, deoarece se deplasează cu microbuzele şcolare, mijloace de transport în comun sau personale.

Acest proiect a oferit oportunitatea refacerii şi consolidării relațiilor de apropiere, încredere, muncă în echipă, acceptare de noi idei.

De asemenea s-a promovat toleranța, solidaritatea, empatia, acceptarea stângăciilor, greşelilor.

Copii au învățat despre ciclul vieții în natură, sezonalitate, au conștientizat faptul că resursele sunt limitate, redescoperind frumusețea naturii.

Proiectul a constat în:

  • Realizarea unei grădini a şcolii care permite elevilor să experimenteze direct cultivarea şi întreținerea plantelor şi arborilor în mediul natural, deoarece natura reprezintă una dintre cele mai bune școli pentru copii.
  • Transmiterea informațiilor teoretice necesare de către mentori, precum şi realizarea unei schițe și a unei machete a grădinii de către copii.

Buget: 5.144 de lei

Beneficiari: 89

Membri de echipă: 5

Mentori: 5

Alți voluntari: 2

Ore de voluntariat: 105