Eco-Bibliotech

Eco-Bibliotech este un proiect propus și implementat de grupul de inițiativă BIBLIOTECARI CU SUFLET.

Beneficiarii indirecți au fost reprezentați de 40 de tineri liceeni, 120 de părinți ai copiilor dar și 40 de cadre didactice, din cele patru localități partenere, oficialități, personal din administrația publică. Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 60 de copii, implicați în activități STEAM si  de descoperire a legilor naturii și implicațiilor ecologice.

De asemenea 20 de voluntari din Pietrari, Frâncești, Valea Mare și  Bălcești, specializați în activități ecologice, au învățat  să fie organizați, să susțină ateliere, să-și dezvolte răbdarea, empatia, spiritul de echipă, solidaritatea.

Cei 3 bibliotecari specializați în implementarea de proiecte au reușit  creșterea cu 10% a numărului de utilizatori ai celor 3 biblioteci,  dotarea acestora cu un număr de 10 kit-uri Steam/bibliotecă.

Scopul proiectului a fost de a sprijini 80 de copii și tineri, din trei comunități vâlcene, să descopere cum funcționează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne în protejarea naturii și cum se pot implica în proiecte despre ecologie și sustenabilitate, pe parcursul a 6 luni.

Proiectul și-a  propus și a realizat:

  • cursuri pe teme ecologice pentru bibliotecarii din localitățile Bălcești, Frâncești și Valea Mare;
  • ateliere eco-tech pentru copii și tineri având prezentări pe teme ecologice îmbinate cu utilizarea tehnologiilor moderne (AppInventor, Arduino, Scratch etc.), cu experimente și proiecte științifice;
  • întocmirea ghidului GREEN-LIB de implementare a activităților eco-tech în biblioteci;
  • vizite și activități practice alături de specialiști în ecologie și protecția mediului.
Prin participarea la proiectul Eco-BiblioTech, am avut parte de o mulțime de experiențe constând în: aplicații practice și experimente științifice, realizarea ierbarului, precum și cunoașterea florei și faunei locale și regionale. ”. Andra Costea, 10 ani

Buget: 9412 de lei

Beneficiari: 260

Membri de echipă: 3

Mentori: 3

Alți voluntari: 19

Ore de voluntariat: 549