Smart Trending. Atelier practic de film documentar și responsabilitate digitală

Proiectul a venit în sprijinul liceenilor din Râmnicu Vâlcea pentru formarea de competențe artistice și creative, dar și pentru instruirea în folosirea responsabilă a tehnologiei digitale. Proiectul a oferit liceenilor un atelier de film documentar și responsabilizare digitală în care traineri și mentori cu experiență de peste 10 ani i-au ghidat în demersul de dezvoltare a abilităților și competențelor necesare pentru realizarea unor materiale vizuale creative. Metodologia de lucru a fost 100% practică.

Proiectul s-a adresat liceenilor din Râmnicu Vâlcea și a implicat un număr total de 120 elevi din clasele IX-XII. Prin activitățile de promovare și comunicare, proiectul a vizat ca beneficiari indirecți și profesori sau alți specialiști și practicieni din domeniul educației nonformale, dar și publicul larg.

Proiectul și-a propus instruirea liceenilor pentru utilizarea responsabilă tehnologiei în proiecte de tip do it yourself în domeniul artei cinematografice. De asemenea, a fost urmărită formarea de abilităţi practice în domeniul filmului documentar și de utilizare responsabilă a tehnologiilor video digitale pentru liceenii participanți, precum şi realizarea de către aceștia a unui film documentar inspirat din realitatea lor imediată.

În final, proiectul și-a propus diseminarea și promovarea acestui model de educaţie la nivel local.

Proiectul a implicat resurse umane (expertul coordonator, mentor), echipamente de filmare și înregistrare sunet (reportofoane),  servicii (servicii de editare și postproducție video, servicii de design grafic al materialelor de promovare), alte cheltuieli (transport, cazare și masă experți și mentori, catering pentru participanți, responsabilul de comunicare).

Proiectul a implicat tinerii într-o experiență practică de învățare și dezvoltare a abilităților. Sub îndrumarea trainerilor și mentorilor specializați în diverse domenii, elevii au participat la diverse etape ale unui proiect, inclusiv planificarea, filmarea și editarea materialelor video, crearea unui storyboard, dobândirea tehnicilor de filmare și utilizarea uneltelor de editare video. Această experiență îi va ajuta pe viitor să lucreze în mod creativ în echipă, să sprijine difuzarea poveștilor din comunitate și să folosească echipamente profesionale de filmat și software-uri de editare video. Totodată, i-a ajutat pe tineri în dezvoltarea creativității, empatiei, abilităților de comunicare și planificare.

 

Buget: 15 800 lei

Beneficiari: 120

Membri de echipă: 8

Mentori: 2

Ore de voluntariat: 194