Viața e știință

Proiectul este bazat pe joacă, pe curiozitate și pe prietenie. Îmbină tehnologia cu activitățile în aer liber, lucrul în echipe, fără concurența între copii, fără ca activitatea lor să fie evaluată în termeni de “corect” sau “greșit”. Acesta este primul proiect din Brașov care le oferă copiilor ocazia de a înțelege fenomenele științifice care au loc în jurul lor în fiecare zi. Meteorologia, conservarea mediului, conștientizarea și reducerea cantității de deșeuri vor fi explicate și experimentate integrat. Copiii nu vor studia fizică, chimie, biologie, ci vor înțelege “De ce plouă?”, “De unde știu cei de la Meteo cum o să fie vremea?”, “Ce înseamnă apa potabilă?”, “Cum aflăm ce conține apa?”, “De ce cresc anumite plante în jurul Brașovului?”

Echipa de proiect:

Mihaela Bucșa – liderul echipei – voluntar în ONG-uri din București și Brașov, pasionată de fizică. A înființat în anul 2014, împreunĂ cu alți 15 părinți, Asociația pentru Educație Practică și Creativă pentru a oferi copiilor din Brașov șansa de a învăța cât mai multe lucruri practice și de a-și dezvolta creativitatea.
Andreea Bilbor – animator socio-educativ – o persoana foarte creativă și implicată în educația non-formală, care, dacă este nevoie, găsește 30 de moduri diferite de a explica un lucru, astfel încât fiecare copil să înțeleagă despre ce este vorba.
Alina Bănucu – învățătoare creativă, ai cărei elevi nu au nevoie de caiete, nu știu când începe și când se termină ora de matematică, de română sau de germană, pentru că lucrează integrat și întotdeauna folosesc informațiile în activități practice.

 

Beneficiari direcți: 80 de copii cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani

Finanțare: 10.981 lei

Pagina de Facebook: Viata e stiinta