STEM Bridge

Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea calităţii educaţiei, prin organizarea atelierelor de inovaţie şi creativitate, în cadrul cărora elevii vor fi încurajaţi spre studiul aplicativ, lucrul în echipǎ şi abordarea interdisciplinarǎ a temelor de actualitate mondialǎ.
Activitățile se bazează mai puțin pe abordarea clasică a transmiterii informațiilor de la profesor la elev, cât pe abordarea de tip peer learning, elevii învățând unii de a alții, cât și unii cu alții. Pornind de la întrebarea „Cum funcţionează?”, arătând că ştiinţele sunt interesante şi că experienţe asociate lor pot fi întâlnite la orice pas, echipa de proiect coordonată de prof. dr. Daniela Dumitraş şi-a propus să stimuleze curiozitatea şi spiritul de investigaţie ale elevilor, prin crearea de conexiuni între noţiunile abstracte şi viaţa reală.

Organizație/Instituție aplicantă: Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași (LTEVM)

Finanțare: 4.990 de lei

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/proiect-inedit-transcurricular-la-liceul-tehnologic-economic-a-virgil-madgearua-iasi–214314.html?fbclid=IwAR1GqSk3j3mFH2-pXNR8zc6sbxPqzEkawiIpA__mi4aML5PrHZc2qNIESHA