RoboElf

Scopul proiectului este stimularea pasiunii pentru științe în rândul elevilor școlii prin înființarea unui club de robotică. Elevii vor construi roboți pe care îi vor programa să execute mici sarcini pentru a rezolva probleme identificate de elevi (de exemplu să emită un semnal luminos atunci când nivelul de zgomot din clasă devine prea ridicat, sau să declanșeze sistemul de irigare a straturilor din grădina școlii atunci când umiditatea solului scade prea mult, să stingă sau aprindă becurile din sala de clasă în funcție de luminozitatea detectată etc.)

După finalizarea roboților, membrii clubului de informatică vor organiza ateliere demonstrative pentru toți elevii școlii și pentru publicul larg, în cadrul unui festival de științe.

Elevii clubului de robotică vor fi îndrumați de părinți voluntari (specialiști în programare) și profesorii de la clasă care predau materii din sfera științelor.

O echipă de elevi-jurnaliști va realiza un jurnal al proiectului și va înregistra imagini care ilustrează etapele desfășurării acestuia. La finalizarea proiectului, toate consemnările, imaginile și interviruile realizate vor sta la baza unui videoclip despre proiect care va fi promovat online.

Facebook: Scoala Elf

Coordonator prof. Carmen Costina