Robo STEM by Kids

Acest proiect răspunde nevoii de a atrage elevii către domeniul roboticii și STEM și de a-i ajuta să înteleagă mai bine aceste domenii, întrucât reprezintă domenii de viitor. Kiturile de construcție utilizate în robotica, dau elevilor ocazia să proiecteze și să execute artefacte interactive care utilizează instrumentația de natură tehnică, inclusiv angrenaje, motoare si senzori, astfel cercetand in mod activ prin intermediul creerii unor experimente prin joc.
În cadrul „Robo STEM by Kids” elevii învaţă să construiască din piese lego şi să programeze roboţi, astfel încât aceştia să realizeze sarcini de diferită complexitate.
Robotica oferă un mod interesant și practice de studiere a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, totodată inspirându-i pe elevi să urmeze o carieră în aceste domenii. Învățarea roboticii este un proces care permite dezvoltarea creativității, gândirii critice, capacitații de inovare și acumulare a experienței în mai multe domenii și tehnologii.

Organizație/Instituție aplicantă: Grupul de inițiativa „Robo STEM by Kids”. Organizația gazdă: Școala Gimnazială Bârnova

Finanțare: 10.000 de lei