Platforma Web Interdisciplinară

Programul ”Platformă Web Interdiscipinară” se adresează elevilor interesaţi de aplicabilitatea în practică a cunoştinţelor acumulate la orele de ştiinţe: Biologie, Chimie, Matematică şi Fizică. Acest deziderat este atins prin utilizarea tehnologiei şi a cunoştintelor de la disciplina Informatică.

Proiectul de faţă este menit să trezească în elevi pasiunea pentru ştiinţă. El răspunde elevilor la intrebarea: “De ce invăţăm asta?”.

Obiectivul general al programului este crearea unui mediu virtual în care elevii să observe legătura între diverse aplicaţii tehnice şi/sau descoperi ştiintifice utile în viaţa de zi cu zi şi Natură, ca sursă genială şi inepuizabilă de inspiraţie.

Pentru a atinge aceste deziderate proiectul prezintă studiul unor modele bionice privite din punctul de vedere al fiecărei discipline. Acesta este un prilej ca elevii să înteleagă utilitatea studiului ştiinţelor in şcoală şi modul în care cunoştinţele trebuie să interacţioneze pentru a avea aplicabilitate în viaţa de zi cu zi.

Facebook: Platformă Web Interdiscipinară

Platforma poate fi accesata de la urmatoarea adresa: biOniK

Liceul Avram Iancu, Coordonator prof. Dana Vaida