Micul Einstein

Micul Einstein este proiect integrat pentru clasele primare care  ideea dezvolta cunostintele  atat pe partea de matematica  si anume familiarizarea cu formele,corpurile geometrice cât și pe partea de știință- Sistemul Solar. Copiii vor explora matematica și științele naturii prin prisma : ,,Forme și corpuri geometrice in jurul nostru”. Esența informațiilor ce rezultă în urma procesului de învațare prin descoperire poate fi stocată pe un perete interactiv care are rolul de a reda audio mesajul înregistrat chiar de ei inșiși! Ei vor putea să își amintească pe tot parcursul proiectului lucrurile care i-au fascinat. Activitățiile ce se vor derula vor consta în construirea modelelor geometrice cu ajutorul pieselor ce pot  fi asamblate dupa propria lor creativitate sau dupa exemplele  sugerate cat si exploatarea treptată a cunostințelor despre sistemul nostru solar prin machete 3D interactive motorizate sau  plane 2D sub forma de puzzle de podea, pentru tablă.

Organizație aplicantă: Fundația Regen

Activități: “Ateliere de joaca în care vor contrui, se vor întrece în dibăcie, vor susține mici competiții, toate cu scopul învățarii prin descoperire. Vizionarea unor documentare despre planetele sistemului nostru”

Beneficiari: Elevi de gimnaziu de la școliile din Mândra, Toarcla și șc. Gen. Nr. 3 -zona Combinat. Un grup țintă este și clasa pregătitoare B a Colegiului Național ,,Radu Negru”. Aproximativ 70 de copii.

Buget2.777 de lei