Magic Science 3.0

Magic Science are ca deviză dezvoltarea conceptului de „hands on” pe teme STEM. Aflat la a treia ediție în cadrul Științescu Sibiu, Magic Science a demonstrat cât de interesante sunt științele exacte, cu ajutorul unor experimente spectaculoase, realizate de elevi. De data aceasta, experimentele au vizat înțelegerea fenomenelor din sfera acusticii, vibrațiilor, opticii, electromagnetismului și a surselor regenerabile de energie electrică.

Experimentele pe care participanții le-au efectuat în cadrul atelierelor, cu interes și entuziasm, au fost însoțite de discuții relaxate și detaliate, adaptate vârstei fiecărui grup de participanți.

Mai multe poze găsiți aici. Foto: Olimpiu Roca


Echipa: 

  • Roca Olimpiu – coordonator proiect, trainer, profesor fizică
  • Roca Aurelia – trainer, profesor de fizică

Beneficiari: 300 elevi cu vârste cuprinse între 7-14 ani, 15 elevi cu vârsta peste 14 ani

Web: www.facebook.com/magicscience.sibiu

Finanțare: 7.000 lei

Activități: Decembrie 2017 – Septembrie 2018


„Oli și Aura ( Olimpiu Roca si Aurelia Roca) sunt un cuplu incredibil de dascăli. V-am spus că trainerii din tabără vor inspira și fascina copiii? Ei bine, cei doi m-au fascinat și pe mine, asa că îmi închipui cum va fi cu copiii.

Olimpiu este fizician, a fost șeful unității nucleare din Sibiu, acum este în învățământ și cofondatorul proiectului Magicscience.

Aurelia este de peste 40 de ani în învățământ, poreclită cu drag de copii “Profa De ce”, pentru că îi învață pe copii să chestioneze totul, să înțeleagă fenomenul care stă în spatele oricărei probleme sau situații, pentru că orice afirmație fac, profa îi intreabă de ce se se întâmplă așa lucrul acela, care este explicația. Cofondatoare a proiectului Magicscience, inițiatoare a foarte multe proiecte europene, mentor pentru generații întregi de elevi și profesori.

Cum poate o femeie însărcinată să meargă și să-și mențină echilibrul? Există avioane care devin invizbile? Câteva întrebări de la care cei doi își încep lecțiile, de la realități din jurul copiilor, de la fenomene care trebuie înțelese și integrate”, Magdalena Drăgan, organizator tabere