Little Geeks

Little Geeks este un proiect educațional care vine din dorința membrilor comunității Cluj Makers de a-i învăța și pe ceilalți meșteșuguri noi. Acest proiect se adresează în primul rând copiilor și tinerilor șomeri, indiferent de specializare și nivel de educație dar și designerilor, arhitecților, inginerilor, artiștilor, antreprenorilor.

Cluj Makers este un colectiv de 15 de tineri provenind din medii și domenii diverse precum electronică, IT, automatizare, design, arhitectură și grafică care s-au asociat și au creat comunitatea ClujMakers, punând resurse la comun pentru a dezvolta un atelier multi-disciplinar. Acesta este primul “makerspace” din Cluj și al treilea din România. Domeniile de interes care se intersectează în spațiul acesta sunt diverse: fotografie, robotică, comunicare, tehnologia informației, educație, electronică și electrotehnică, design de produs, design grafic, arhitectură sau amenajări interioare. Cluj Makers a primit în 2015 Premiul ”Cel mai bun proiect de Inovație” la Gala Națională a Societății Civile Tinere din România.

În cadrul proiectului Little Geeks vom utila și amenaja laboratorul de învățare experimentală astfel încât să putem desfășura cursuri pentru copii interesați de Robotică, Mecanică, Electronică și Programare. Ne propunem amenajarea spațiului în perioada martie-aprilie pentru demararea primelor ateliere din mai 2016.

La aceste cursuri se pot înscrie copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 16 ani. Programul pilot se va desfasura pe o perioadă de 3 luni. În cadrul programului vom susține cursuri săptămânale la care participanții vor realiza un robot până la finalul modulului.

Facebook: Cluj Makers

Asociatia Cluj MakerSchool, Coordonator Roxana Rugina