Inițiere în CNC

Scopul proiectului Inițiere în CNC este familiarizarea participanţilor cu tehnologiile moderne din industrie, respectiv cu maşinile asistate de computer care lucrează în coordonate.

Proiectul constă în desfăşurarea unor cursuri de week-end, de iniţiere în CNC, în 10 serii de câte 4 participanţi, inclusiv copii din instituţii de protecţie socială pentru a le mări şansele de incluziune socială şi integrare profesională. Elevii vor învăţa să programeze o maşină CNC de mici dimensiuni (A3) care să execute diferite operaţii în coordonate: debitare, frezare, găurire etc. În continuare vor învăţa cum poate fi utilizată maşina pentru gravare – sculptare în 3 dimensiuni utilizând freze speciale, şi vor executa câte unul sau mai multe obiecte personalizate.

 

Beneficiari direcți: 40 de elevi din clasele VII-XII, din oraşul Ghimbav, din care 10 sunt instituţionalizaţi

Finanțare: 8.400 lei

Echipa de implementare:

  • Tudoran Felicia – Manager de proiect, absolvent al Facultății de Management. În prezent Asistent Medical la cabinet medicină de familie Ghimbav. Desfăşoară activităţile specifice de management de proiect și asigură
    recrutarea participanţilor şi relaţia cu publicul.
  • Tudoran Marcel – Instructor CNC,  inginer mecanic, lucrează la ELMAS Braşov. Experienţă în lucrul cu copiii în calitate de colaborator al Academiei de Informatică Braşov ca instructor la cursurile de robotică educaţională cu Lego Mindstorms. Realizează instruirea participanţilor.
  • Poenaru Lucian – Psiholog. Facultatea de psihologie din cadrul Universităţii Transilvania Braşov. Asigură suport managerului în relaţia cu participanţii din Centrele de protecţia copilului.