Iarba verde de acasă – ediția a II a

Proiectul propune activități din domeniul biologiei, chimiei și astronomiei. În domeniul biologiei vom derula activități ce vizează observațiile ornitologice după o pregătire teoretică asupra familiilor și speciilor de păsări. În domeniul botanicii vom derula activități de inventariere a speciilor din flora spontana a Lisei si crearea unei baze de date online. În domeniul chimiei vom realiza diferite experimente,  vom incerca reprezentarea geometriei moleculare a unor substante și, în consecinţă, înţelegerea modificărilor survenite la nivel molecular în urma unor reacţii chimic ( apă, dioxid de carbon, sare, clor, etc). In domeniul astronomiei vom studia Sistemul Solar si vom realiza observatii astronomice ale galaxiilor, stelelor si a unor planete care pot fi văzute de pe Pământ.

Organizație aplicantă:  Asociația Docendo discimus Domeniu proiect: biologie, chimie și astronomie

Activitati: “Realizarea unor observații astronomice cu telescopul și familiarizarea elevilor cu notiuni legate de astronomie.  Inventarierea speciilor din flora spontana a Lisei si crearea unei baze de date online. Reprezentarea geometriei moleculare a unor substante (apă, dioxid de carbon, sare, clor, etc).”

Beneficiari: Aproximativ 22 elevi dintre care 15 copii care au parcurs si editia I a proiectului care vor forma grupa de avansați si 7 elevi care vor forma grupa de începători

Buget: 8.900 de lei