FIRST STEPS IN IOT

First Steps in IoT” este un proiect ce are ca scop introducerea elevilor de liceu în universul Internet of Things (IoT).

Pe parcursul celor două zile de workshop, tinerii se vor familiariza cu noțiuni precum: citirea și întelegerea documentelor tehnice, electronică analogică si digitală, microcontrollere, senzori, interfețe om-mașină, programare, samd, pe care le vor acumula lucrând efectiv la un proiect IoT (un senzor inteligent, capabil să citească mai multe mărimi din mediul înconjurător).

La sfârșitul proiectului, participanții vor putea păstra senzorii inteligenți creați de către ei și vor continua, chiar și după încheierea atelierului, să colecteze date din mediul înconjurător (temperatura, intensitatea luminii, nivelul de zgomot, șamd.). Informațiile adunate de către participanți prin intermediul senzorilor vor fi transmise la un server. De acolo, vor fi preluate, prelucrate și afișate pe site-ul proiectului într-un mod grafic, ușor de înteles.


Beneficiari: 30 de liceeni cu vârsta între 15 – 18 ani

Echipa:

  • Nicolae Cocan – coordonator proiect, masterand Facultatea de Inginerie “Hermann Oberth” Sibiu
  • Alexandra Alexandru – mentor proiect, student la Universitatea Politehnică București, Facultatea de Automatică și Calculatoare
  • Alexandru Cocan –  student la Facultatea de Inginerie “Hermann Oberth” Sibiu

Web: https://www.facebook.com/weiser.tech/?fref=ts

Finanțare:  10.300 lei

Activități: August – Septembrie 2016