Fabrica de experimente – Science Club

Pentru realizarea proiectului Fabrica de experimente am ales ca partener Fundația Alpha Transilvană, care momentan lucrează prin diferite proiecte implementate local cu un număr de 50 de copii în intervalul de vârstă de care suntem interesați (5-12 ani). Ne-am propus să organizăm două sesiuni de experimente și una de cunoștințe astfel:

1. Copiii vor primi trusa Fabrica de Experimente #1 ”Wow! Ce cool e apa!” (trusa conține toate materialele necesare pentru realizarea a 17 experimente legate de apă, precum și o cărticică de explicații pe nivele de vârstă), și vor realiza primele 3 experimente din aceasta cu ajutorul voluntarilor care îi vor coordona și supraveghea.

2. Sesiunea de cunoștințe va presupune o activitate inedită cu copiii. După clarificarea experimentelor ”misiune”, acestora li se vor prezenta diferite fenomene/experiențe/scenarii ipotetice sau reale, pe baza cărora vor trebui să răspundă la diferite întrebări, cu scopul de a li se lărgi sfera de cunoștințe, de a-i provoca la problematizare, de a le stimula creativitatea și imaginația.

3. Copiii vor primi trusa Fabrica de Experimente #2 ”Wow! Sunt un mic inginer” (trusa conține toate materialele necesare pentru realizarea a 17 experimente legate de elemente tehnice (ex:magneți, resorturi), precum și o cărticică de explicații pe nivele de vârstă). Se vor realiza 3 experimente pe exact același format ca al primei sesiuni.

Echipa:

  • Burdulea Ilinca- elev, coordonator al echipei
  • Butmălai Alexandra – student și freelancer
  • Teofana Moisi- elev
  • Adelin Torge- elev
  • Andrei Nistor – student

 

Web:  https://www.fabricaexp.com/index.html

Facebook:  https://www.facebook.com/FabricaDeExperimente/

Finanțare:  8000 lei