ExperimentIS

În Iași, chiar în întreaga regiune, nu există un Centru al Științelor și Experimentelor unde elevii să aibă ocazia să învețe într-un mod interactiv, recreativ și practic. Acest fel de învățare complementariaza învățarea din școală și îi ajută pe copii și tineri să-și dezvolte spiritul inventiv, curiozitatea, ingeniozitatea, capacitatea de înțelegere și rezolvare a problemelor.
Credem că existența unui „prototip” al unui centru de științe interactic crează premisele înființării unui veritabil muzeu/centru de studiu interactiv.
Ne place sa ne jucam, sa descoperim, sa inventam si sa cream iar pe parcursul drumului nostru, de la copii la .. copiii mai mari, ne-am dat seama ca cea mai buna si autentica invatare are loc atunci cand trece direct prin mainile tale, cand e legata de experiente autentice si nelimitative, cand are loc intr-un mediu prietenos si langa persoane cu care te simti bine.
EXPERIMENTIS vrem sa fie intruchiparea unui astfel de loc, al stiintelor si cunoasterii.
Un loc cu exponate si activitati, care sa ii introduca pe copii in optica, mecanica, electromagnetism sau jocuri matematice, arhitectura, energii regenerabile sau sustenabilitate.
Iasul merita un astfel de centru al stiintelor si experimentelor, un spatiu pentru invatacei, un spatiu pentru familii, un spatiu care sa incurajeze crestere si dezvoltarea.
Haideti si voi sa dam viata lui EXPERIMENTIS!

Organizație/Instituție aplicantă: Atelier Meșterel, Organizația gazdă: Asociația HACKERSPACE IAȘI, coordonator Frentescu-Tordai Laura

Finanțare: 12.000 de lei

https://www.facebook.com/experimentis.iasi/