Experimentăm și învățăm cu Doamna de Științe

Prin Atelierele de știință ne propunem învățarea interactivă a fenomenelor fizice și chimice din jurul nostru. Atelierele au în obiectiv educația în domeniul știintei și dă șansa copiilor de a învăța experimentând chimia, fizica și biologia. Abordarea este una ludică în scopul de a dobândi cunoștințe. Știința este esenţială dacă vrei să înţelegi ce se întîmplă în jurul tău.
CUM?
Activitățile se desfășoară într-un cadru plăcut și provocator, încurajând curiozitatea și gândirea critică, structurată. Copiii realizează independent sau în grupe de lucru diverse experimente chimice și fizice. Astfel ei se familiarizeză cu modul de lucru dintr-un laborator de chimie, fizică sau bilogie, învățând metode științifice ce implică observarea directă a fenomenelor din mediul înconjurător. Copiii vor avea ocazia să descopere mecanismele simple – pîrghii, scripeţi, angrenaje cu roţi dinţate, şi să le înţeleagă utilitatea.
Vrem să le arătăm copiilor că ştiinţa este fascinantă, iar profesorilor că o atenţie mai mare acordată părţii practice a educaţiei îi poate ajuta pe copii în procesul de învăţare.
CUI?
Potrivit pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5ani – 14ani, nivelul fiind adaptat în funcție de grupa de copii.

Organizație/Instituție aplicantă: Doctor chimist Alina-Mirela Ipate, Asistent de Cercetare in cadrul Institutului de Chimie Macromoleculara „Petru Poni” din Iasi

Finanțare: 7.000 de lei

https://www.facebook.com/AlinaMirelaIpate/