Endless Contemporary

Endless Contemporary este un  proiect prin intermediul căruia s-a dorit introducerea artei contemporane ca veriga lipsă, dar necesară, în tabla de materii a elevilor. Proiectul s-a desfăşurat  prin exemplificare teoretică şi practică, unde au fost abordate mai multe forme de artă contemporană şi relaţia acesteia cu tehnologia (instalaţie, newmedia, artă cinetică, post internet art, pictură, grafică, artă conceptuală).

Partea teoretică a presupus discuţii cu artişti contemporani, precum artistul Dan Perjovschi.

Partea practică a implicat lucru în echipe, care au creat în tehnici diferite lucrări cu tema Smart City. Pe toată perioada de implementare elevii au experimentat lucrul cu diferite materiale, unelte şi contexte care ajută la dezvoltarea abilităţilor tehnice. De asemenea, au avut loc proiecţii video cu exemple vizând diverse tipuri de artă, artişti contemporani şi galerii internaţionale .

La finalul perioadei de implementare a fost organizată o expoziţie – instalaţie, în holul primăriei Sibiu, cu tema Smart City, în care au fost subliniate diverse aspecte ce ţin de urbanism, design, climă, funcţionalitate. Expoziţia a reprezentat un colaj experimental compus din sculpturi-instalaţii, o machetă a unui oraş experiment, design de mobilier urban smart, proiecţii video (projection maping), desene, artă cinetică.

Mai multe poze găsiți aici și aici. Foto: Gabriela Cuzepan


Echipa: 

  • Crețu Ștefan Radu – coordonator, artist vizual, profesor de ceramică la Clubul Elevilor Cisnădie
  • Verdeș Mihaela – trainer, profesor de informatică Clubul Elevilor Cisnădie

Beneficiari: 26 de copii, cu vârstele cuprinse între 6-14 ani

Web: www.facebook.com/AtelierulKinetic

Finanțare: 10.253 lei

Activități: Ianuarie-Iunie 2018


Aici, un grup de copii a propus, prin intermediul limbajului artistic, ecologic și tehnic diverse soluții de dezvoltare a orașului pentru titulatura de Smart City. Propunerile lor sunt surprinzătoare și usor suprarealiste, rupte parcă din benzi desenate și transpuse într-o realitate posibilă. Instalația reprezintă un mini cartier cu caracter de galerie unde exponatele sugerează un peisaj al viitorului. Fiecare obiect are, pe lângă amprenta artistică, și un caracter inovativ venit din partea unor artiști/ arhitecți care acum învață să scrie, Ștefan Radu Crețu, artist de artă contemporană și mentor, despre Expoziția Supraurbia / “Endless contemporary”