Coder Dojo

Una dintre direcțiile urmărite la Științescu 3.0 a fost deschiderea și dezvoltarea unei rețele de școli de programare CoderDojo în Sibiu, unde copiii și tinerii să poată învăța să programeze în mod distractiv.

Prima dintre acestea este CoderDojo LittleDragons Sibiu, pornită alături de voluntari din domeniul IT și unde ne bucurăm să vedem mereu multe fete. Mai multe poze de la CoderDojo LittleDragons Sibiu găsiți aici.

Cel de-al doilea Dojo pe care l-am ajutat să ia avânt, chiar dacă nu a fost nevoie și de sprijin financiar din partea noastră, este Bumblebees CoderDojo Sibiu, unde gașca cu al lor “learning by doing” mișcă lucrurile chiar și în zilele lungi și posomorâte de luni. Mai multe fotografii faine găsiți aici. Foto: Gabriela Cuzepan


Despre CoderDojo

CoderDojo este o reţea globală de cluburi gratuite de informatică (Dojo-uri), pentru copii între 7 și 17 ani. Aceste cluburi facilitază învățarea programării și încurajează folosirea constructivă a tehnologiei de către copiii interesați (sau de ce nu – doar curioși). Cursurile se desfășoară într-un mediu informal, sesiunile sunt săptămânale și au loc în general sâmbăta.
Dojo-urile sunt inițiate, conduse și mentorate de voluntari și sunt 100% Gratuite.
Învățarea în dojo-uri se bazează pe incluziunea copiilor, pe învățarea de tip “learning by doing” – copiii învață prin proiecte, în ritmul lor, în funcție de curiozitățile și preferințele individuale, caută singuri răspunsuri la probleme, adulții având un rol consultativ/de sprijin.
Copiii învață să programeze, să dezvolte site-uri, aplicații, programe, jocuri si multe altele. Pe lângă faptul că învață cod și sunt expuși la diverse tehnologii, copiii întâlnesc persoane cu interese similare, pot discuta despre proiectele și ideile la care lucrează. CoderDojo transformă programarea într-o experiență socială și distractivă.

Echipa: 

  • Andreea Berea – coordonator proiect

Web: CoderDojo LittleDragons Sibiu: www.facebook.com/CoderDojo-LittleDragons-Sibiu 

Bumblebees CoderDojo Sibiu: www.facebook.com/Bumblebees.CoderDojo

Finanțare: 7.500 lei

Activități: Proiectul este în desfășurare.