AR-T

AR-T este un proiect de ARtă si Tehnologie, care aduce arta mai aproape de tehnologie și pe amândouă mai aproape de elevi prin două activități principale:

 

Cum ar fi să ai un tricou interactiv, care ”prinde viață” atunci când este scanat cu un telefon mobil și îți transmite videoclipul pe acel telefon, sau deschide un joc sau…te provoacă prin alte interacțiuni?
”Tricouri Interactive” este activitatea în care participanții își vor însuși tehnologia software ce stă la baza realizarii tricourilor interactive, vor edita în mod creativ și artistic o personalizare tip ”imagine interactivă” pentru un tricou, își vor programa propria interacțiune, și în final vor imprima tricoul.

 

O altă activitate îndragită de tinerii de azi este explorarea realității virtuale (VR) cu ochelari VR. Dar cum ar fi nu doar să vizionezi, ci să îți poti crea propria producție 3D în realitatea virtuală? Este ceea ce își propune cea de a doua activitate principală. Copiii filmează și editează în 3D, și astfel creează producții VR în 3D pe care apoi le împărtășesc cu colegii și prietenii.

 

Ambele activități sunt multidisciplinare, implică creativitate, interactivitate, artă, tehnologie, activități
”hands-on”, lucru în echipă, și nu în ultimul rând distracție.

 

Beneficiari direcți: 102 elevi de școală generală (cls V-VIII) și liceu (cls IX-XII), din școlile din Brașov.

Finanțare: 13.400 lei

Implementat de echipa Academiei de Informatică, prin Fundația Partener Brașov.