Juriul Fondului Știinţescu Ţara Făgăraşului

Membrii juriului sunt aleși din organizații non-guvernamentale, companii, jurnaliști din presa centrală și instituții de învățământ. Prin imparțialitatea lor, experiența variată în domenii legate de apelul lansat, ei pot asigura un proces de selecție relevant pentru beneficiarii direcți ai proiectelor alese.

 


Componența juriului este următoarea:

ANCA MOLNOS

Anca Molnoș – a obținut titlul de inginer de la “Universitatea Politehnică”, București, și doctoratul de la “Technical University of Delft”, Olanda. În momentul de față este cercetător la “Commissariat à l’énergie atomique et aux énergies alternatives”, Grenoble, Franța, unde lucrează la diminuarea consumului energetic al sistemelor și tehnologiilor de calcul. Anca este interesată de promovarea cercetării printre tineri și de educația în utilizarea tehnologiilor de calcul într-un mod creativ, sustenabil și etic.


 

CIPRIAN PÂRVU

 

Ciprian Pârvu – are 15 ani de experiență în domeniul telecom, este manager de proiecte pentru AtosIT Brașov, unde combină munca cu pasiunea pentru tehnologie. Este interesat de noile tehnologii care se dezvoltă și implementează în IT&C.


EMIL MAGA

Emil Maga – Construction Manager at Boccard Romania, absolvent al Colegiului Național Radu Negru Făgăraș şi apoi al Universității Politehnice din București, pasionat de inginerie – reprezentant al mediului profesional.


 

MIRCEA DINCA

Mircea Dincă – Assistant Professor of Chemistry  la Massachusetts Institute of Technology, cercetător pasionat de chimie încă din copilărie, a absolvit Colegiul Radu Negru Făgăraș, a absolvit Magna cum Laude în Chimie la Universitatea Priceton și apoi Doctoratul în Chimie Anorganică la Universitatea California, Berkeley – reprezentant al mediului academic.


MIHAELA CIBIAN

Mihaela Cibian – Assistent Professor la Departamentul de chimie, biochimie si fizică al Université du Québec à Trois-Rivières (UQTR), Canada și cercetător la l’Institut de recherche sur l’hydrogène (IRH-UQTR), unde studiază compuși care pot fi folosiți pentru a transforma energia solară în energie chimică. Mihaela a absolvit Colegiul Horea, Cloșca și Crișan Alba-Iulia, Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE, București și chimie la Université de Montréal (UdeM), Montréal, Canada. Tot la UdeM a obținut și doctoratul în chimie anorganică – reprezentant al mediului academic.


ALIN PAUSAN

Este fondatorul Actable100 a cărei misiune este să ajute 100 de startup-uri și companii de tehnologie să rezolve probleme reale din piață. Ajuta startup-uri tech cu echipe dedicate de programatori, construiește produse cu ajutorul experienței lui de product manager și ajută echipele să-și dezvolte afacerile internațional.

În plus, are peste 10 ani de activitate în ONG-uri, fiind și membru în bordul de conducere al Cluj Startups tech ecosystem, care este un ecosistem unde startup-urile tech sunt ajutate prin network și investiții private. Mai mult decât atât, oferă suport, resurse, acces la diferite evenimente tech, discounturi la programe și evenimente și oportunități de investiții pentru fondatorii de startup-uri tehnologice.


BENI CIURCHEA

Cu un background în inginerie electrică și automatică, a fost implicat în prima ediție Științescu cu un proiect inovator prin care a învățat elevii de clasele V-XII să îmbine cunoștiințele de programare și electronică prin aplicarea lor practică. “Cât de complicat poate să fie…” este motto-ul lui în muncă și față de orice este nou.


GEORGE BORZEA

Absolvent al facultății de Management și Inginerie Economică din cadrul USAMV București. Cu o experiență de 14 ani în domeniu agricol, pasionat de tehnologie, a implementat noi tehnologii în agricultura pentru monitorizarea ciclului de producție agricol atât vegetal cât și zootehnic. Absolvent al programului Tineri Lideri pentru Agricultură lansat de Clubul Fermierilor Români. Testează diverse soluții IoT în ferma proprie care sunt propuse spre implementare și altor fermieri.


CIPRIAN CISMAȘ

Este născut și crescut în Făgăraș, căsătorit și are trei copii (10, 9 si 6 ani). Din punct de vedere al profesiei este inginer, iar din anul 2017 deține și titlul de doctor în ingineria civilă. În prezent ocupă funcțiile de șef lucrări (asociat) în cadrul departamentului de Inginerie Civilă al Universității “Transilvania” Brașov și Director Tehnic al S.C. CIDO CONSTRUCT S.R.L.