Fondul Științescu: primele trei proiecte câștigătoare

S-a încheiat primul apel de finanțare al programului Fondul Științescu. Au sosit 3 aplicații din care comitetul de evaluare a ales spre finanțare toate cele trei proiecte. Astfel în viitorul apropiat la Odorheiu Secuiesc se vor desfășura următoarele evenimente interesante:

 

  1. „Asta-i gaz! Știința merge acasă”

Aplicanții: Székely Zoltán, profesor de fizică și echipa lui alcătuită din liceeni și studenți.

Scopul proiectului este popularizarea științei. Ei doresc să stimuleze curiozitatea a mai mult de 600 de participanți față de științele fizicii cu experimente interesante, agreabile, spectaculoase și interactive.

 

  1. U-Hub: Concurs și program de mentorat interdisciplinar, inovație și dezvoltare de produse IT

Aplicanții: Asociația ErGO și Comunitatea U-Hub IT&C din regiunea Odorhei.

La program se pot înscrie echipe formate din liceeni cu o idee de produs IT inovativ. După decizia juriului profesionist, echipele câștigătoare pot participa la un trening. Totodată ei se vor implica într-un proces de mentorat din partea firmelor IT din U-Hub pentru implementarea ideilor lor la nivel de prototip.

Scopul proiectului este popularizarea profesiei IT.

 

  1. VRSpace

Aplicanții: echipa de elevi din Liceul „Tamási Áron”, cu coordonarea profesoarei de informatică Szélyes Emőke Réka.

Proiectul este bazat pe site-ul cospaces.io, unde este posibilă crearea modelelor tridimensionale și crearea unui spațiu tridimensional. Aceste spații pot fi vizualizate cu ajutorul unei aplicații de telefon și site, sau cu ochelari VR.

Scopul proiectului este familiarizarea liceenilor cu o parte al tehnologiei Realității Virtuale.

 

Felicitări câștigătorilor și mult succes în implementare!


Partenerul și finanțatorul strategic al Fondului Științescu (Heuréka) este Romanian-American Foundation.

 

Partenerii și finanțatorii locali: Boro Info, Büttner Mould Part, Cetate Production, Codespring, Conus INC, Eurato, Euro Car Trading, Ferencz Tamás, Humánforrás, Matplast, Mátyus Dental Studio, Nordica, Nyko, Prospero Technik, Romtos, Selguss, Top Invest, Viking, Primăria Orașului Odorheiu Secuiesc.