Fondul Științescu 2.0: 5 aventuri incitante așteaptă elevii din Odorheiu Secuiesc

S-a încheiat pria rundă de finanțare în cadrul programului Fondul Științescu. Din cele șase proiecte trimise Comitetul de Evaluare a ales următoarele cinci să fie sprijinite:

 

1. Wow! Totul e fizică!

Aplicant: Székely Zoltán, profesor de fizică

„Scopul principal al proiectului este de a promova știința. Prin experimente spectaculoase interesante, plăcute și interactive dorim să prezentăm celor 350 de participanți acele informații de bază, cu ajutorul cărora vor putea înțelege numeroasele fenomene întâlnite în viața de zi cu zi.”

Valoarea grantului: 9.050 lei

 

2. U-Hub Heuréka Program: Competiție de echipă interdisciplinară și de dezvoltare a produselor și program de mentorat

Aplicanți: Asociația ErGo și U-Hub Comunitatea IT&C din regiunea Odorhei

Se pot înscrie în program elevii de liceu cu o idee inovativă de produs de technică de calcul. În urma deciziei juriului profesional, echipele pre-selectate pot lua parte la instruire, mentorat și sprijin din partea membrilor U-Hub pentru a-și implementa ideile la nivel de prototip.

Scopul lor este de a promova profesia IT.

Valoarea grantului: 10.000 lei

 

3. VRThe Future

Aplicanți: Grupul elevilor din clasa a X-a de Matematică și Informatică din Gimnaziul Tamási Áron cu coordonarea profesorului de informatică Godra Hajnal

„Scopul nostru este de a familiariza studenții cu o fracțiune din tehnologia Virtual Reality, de a putea scrie aplicații individuale în care își pot dezvolta creativitatea, precum și abilitățile lor de programare și, în cele din urmă, cu propriile programe scrise, se pot juca singuri.”

Valoarea grantului: 7.500 lei

 

4. Cu GPS în natură

Aplicant: Dimén-Varga László

„Scopul programului este de a ajuta studenții să combine geografia, istoria, istoria artei și tehnologia informației cu lecțiile învățate din fotografie, protecția mediului și drumeții.”

„În cadrul programului, elevii studiază, creează, ascund și mențin geocache cu dispozitive GPS profesionale.”

Valoarea grantului: 9.000 lei

 

5. Tabără fotografică și de cunoaștere al locului natal – ediția a IV-a

Aplicant: Asociația Kováts István Arhivă Foto

„Scopul proiectului este de a educa tinerii în fotografierea conștientă, astfel încât aceștia să nu poată capta momente doar prin clicuri fără obiectiv și fără manevră. Aducem inovație, dezvoltăm creativitatea, ne familiarizăm cu mediul nostru și moștenim valorile pentru generațiile viitoare. Afecțiunea oamenilor pentru frumos nu s-a schimbat în timp, doar tehnica s-a dezvoltat, dar în spatele mașinilor moderne a rămas esența fotografiei.”

Valoarea grantului: 7.000 lei

 

Felicitări câștigătorilor, vă urăm o implementare cu succes!

 


 

 

Finanțator principal Partener profesional

 

 

Partenerii și susținătorii locali

 

 

Alți sponsori: Run FOR IT! 2017, Esterer SRL, Star Motors SRL, Fundația Verestóy Attila, Lőrinc Zsuzanna, Chris Worman, László Attila.