31/10/2018

Atunci când formulele complicate sunt însoțite de experimente practice și sunt corelate cu viața de zi cu zi, științele devin mai interesante pentru toți tinerii, nu doar pentru olimpici. De acest lucru s-au convins deja, din 2015, în fiecare an, peste 2.500 de elevi ieșeni după ce au experimentat în cadrul atelierelor Științescu utilitatea practică a științelor, descoperind motive în plus să învețe cu plăcere.

 

02/10/2018

Atunci când formulele complicate sunt însoțite de experimente practice și sunt corelate cu viața de zi cu zi, știința devine interesantă și spectaculoasă pentru toți copiii, nu doar pentru olimpici. De acest lucru s-au convins deja peste 3400 de copii și tineri bihoreni, după ce au experimentat în cadrul atelierelor Științescu utilitatea practică a științelor, descoperind motive în plus să învețe cu plăcere.

01/10/2018

In perioada 17 – 26 noiembrie, in cadrul Saptamanii Europene a Roboticii, se vor desfasura urmatoarele evenimente, in intreaga tara:

Dezbatere nationala – Bucuresti, 17 noiembrie, între 9:00 şi 14:00

Expozitie cu roboti – Bucuresti, 17 – 18 noiembrie

16/08/2018

Copii și tineri mai curioși și atrași de ştiinţe, mentori dedicaţi, creşterea unor abilităţi neglijate uneori în tot acest proces de formare – arată de ce este important Fondului Ştiinţescu, proiect care în acest an a ajuns şi în Timişoara. Da, scopul principal este acela de a face ştiinţele mai atractive pentru elevi, însă beneficiile nu se opresc nici pe departe aici.

14/08/2018

Se mai încheie încă o sesiune de explorare în comunitatea ieșeană. A 3-a la număr pentru al nostru Științescu de la Iași.

18/06/2018

Echipa Fundației Comunitare București anunță cele cinci proiecte, care vor fi finanțate până în februarie 2019, cu suma totală de 124.000 de lei.

11/06/2018

Peste 2000 de copii și tineri cu vârste între 6 și 18 ani, dintre care peste 300 din zona rurală, vor beneficia de îndrumarea a mai mult de 40 de mentori care îi vor implica în experimente și activități practice pentru a învăța și îndrăgi știinţele, tehnologia, ingineria, artele digitale şi matematica.

21/05/2018

Fondul de finanțare a pornit și ca un pariu pentru fundațiile comunitare cu ele însele. Putem să găsim destulă susținere în orașele noastre pentru ca acest proiect să se întâmple? Putem să găsim donatori care să îl susțină (pentru că Romanian American Foundation oferă jumătate din banii necesari, cu condiția ca cealaltă jumătate să fie strânsă local), putem să găsim oameni cu inițiativă în educație care să aplice, putem să găsim copii interesați să participe? Și de trei ani încoace, uneori cu greu, am reușit să facem aceste lucruri să se întâmple.

 

17/05/2018

S-a încheiat pria rundă de finanțare în cadrul programului Fondul Științescu. Din cele șase proiecte trimise Comitetul de Evaluare a ales următoarele cinci să fie sprijinite:

04/05/2018

Pisică printată 3D, instalație automată de udat plantele, vulcan care erupe atunci când vrei tu, plastilina care înghite metalul, roboți care mai de care mai inteligenți și distractivi, experimente chimice, metode inovative de protejare a
naturii și multe altele au fost atracția primei ediții a ȘtiințescuFEST, un festival al științelor organizat, în premieră, în Prahova. Toate proiectele finanțate au fost prezentate publicului larg, iar micii cercetători s-au transformat, pentru o zi, în mentorii curioșilor care au vrut, la rândul lor, să descopere rezultatele experimentelor lor. De departe, însă, punctul de atracție a fost domul astronomic, proiect al unui grup de elevi de la Colegiul „I.L.Caragiale“ din Ploiești, care a adunat aproape 200 de vizitatori. Intrarea în cortul gonflabil care ascundea „lumea spațiului“ s-a făcut pe bază de programare, în serii. A fost proiectul care a obținut cea mai mare finanțare (12.000 lei) și pentru care părțile implicate au planuri mari și pentru viitor.
Deși aflat la prima ediție, festivalul s-a bucurat de un număr important de vizitatori veniți fie individual, fie în grupuri organizate și care au rămas plăcut surprinși de cum se conturează viitorul științei românești.

08/01/2018

Nu vom vorbi aici despre olimpici – despre victoriile obținute cu trudă, medaliile de aur, sau titlurile glorioase care-i laudă pe ”Copiii geniali ai României”. Această poveste este despre copilul român – despre mii de copii, de fapt – care pentru prima oară s-au întâlnit cu științele așa cum au fost ele mereu: descătușate de austeritatea programei școlare, captivante, utile și surprinzător de amuzante.

14/11/2017

Fundația Comunitară Sibiu a lansat următoarea provocare:  Științescu in the (Smart) City. Se caută proiecte inovatoare, care să transforme pasiunea  fiecăruia în domeniul educaţiei  STEAM,  într-un proiect educațional pentru tineri.