08/10/2019

Astăzi, 8 octombrie 2019, organizațiile semnatare lansează Coaliția pentru Educație Digitală – un demers informal ce își propune să sprijine dezvoltarea educației digitale de calitate în România și adaptarea ofertei educaționale astfel încât aceasta să pregătească copiii și tinerii pentru transformarea societății și a pieței muncii sub impactul tendințelor tehnologice.

08/08/2019
Când ne-am apucat de Științescu Sibiu 3.0, am dorit ca, prin intermediul proiectelor pe care urma să le finanțăm, tinerii și copiii să experimenteze modul în care funcționează tehnologiile moderne și să înțeleagă cum pot acestea să ne ajute să îmbunătățim calitatea vieții cotidiene. Ne-am propus să-i impulsionăm să treacă din rolul consumatorului pasiv, în cel cu potențial de creator și inovator.
Ajunși la finalul ediției și privind în spate, ne bucurăm tare mult să vedem că am reușit să găsim atât de multă lume bună care a privit lucrurile la fel ca noi și, mai ales, că am avut-o alături în acest demers – fie în calitate de partener al programului, fie în cel de educator. Și chiar dacă deja ne-am apucat să gândim și să punem pe picioare ediția cu numărul patru, dorim să trecem pe scurt în revistă realizările ultimei ediții și tot ce-am reușit împreună.
26/06/2019

Astăzi, 26 iunie 2019, Fundația Comunitară București a anunțat cele opt proiecte câștigătoare ale celei de-a doua ediții a Fondului Științescu. Succes tuturor!

24/05/2019

❇️ Te invităm, împreună cu beneficiarii Științescu, și iubitorii de științe, să-l cunoști pe noul Științescu.

❇️ Te așteptăm să discutăm despre procesul de aplicare și evaluare, împreună cu specialiști și persoane pasionate de științe și să parcurgem împreună ghidul de finanțare.

15/05/2019

Toate cele 23 de propuneri de proiecte vor fi evaluate de juriul Fondului Științescu în perioada următoare, urmând ca în data de 18 iunie să anunțăm proiectele pe care le vom finanța. În cazul în care va fi necesar în luarea deciziilor de finanțare, juriul are optiunea de a  invita echipele proiectelor de pe o listă scurtă la interviuri.

13/05/2019

În urma evaluării de către o Comisie externă  a proiectelor depuse în cadrul programului de finanțare „Fondul Științescu”, Fundația Comunitară Timișoara anunță lista inițiativelor care vor beneficia de finanțare, în ordinea punctajelor Comisiei de evaluare. În perioada 22 februarie – 20 martie 2019 au fost depuse 23 proiecte, însă deocamdată, limita resurselor mobilizate până la data selecției de proiecte permite finanțare a 12 inițiative.

28/03/2019

Căutăm și anul acesta proiecte care fac științele atractive pentru copii și tineri

Fondul Științescu București are un buget de 150.000 de lei și finanțează între 6 și 15 proiecte în 2019

Fondul Științescu București este un program de finanțare care susține stimularea înțelegerii științelor și tehnologiei de către copiii şi tinerii din clasele 0-12, din București și județul Ilfov. În perioada 28 martie – 13 mai 2019, echipa Fundației Comunitare București, care dezvoltă Fondul Științescu București, caută pentru finanțare proiecte care fac educaţia STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) atractivă pentru elevi și îi ajută să își antreneze abilități necesare în următorii ani.

28/03/2019

O nouă etapă de înscriere a proiectelor Științescu va începe în data de 11 martie și se va încheia pe 11 mai 2019.  Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați secțiunea Detalii Înscrieri, Ghidul Aplicantului.

20/03/2019

Hai să povestim în comunitate despre nevoile indentificate local, despre soluțiile propuse și oamenii dispuși să aducă schimbare!

S-au înscris la start elevi, studenți, profesori, profesioniști și părinți. Iar tematicile sunt un buchet multicolor: aeronautică, fotografie aplicată, grădini senzoriale, concursuri și cursuri de robotică, dispozitive și instalații explicative, energie verde, programare, platformă cu materiale interactive, educație fianciară, print 3D și multe altele.

15/02/2019

Dragi pasionați de științe,

a sosit momentul mult așteptat de comunitatea ȘTIINȚESCU Mureș iar pe data de 14 februarie am lansat oficial fondurile ȘTIINȚESCU MUREȘ 3.0 și ȘTIINȚESCU – RICHTER pentru chimie. Este pentru prima oară când vom avea un fond dedicat chimiei în cadrul programului Științescu și suntem bucuroși să avem alături de noi compania Gedeon Richter România ca și partener. Fundația Comunitară Mureș își invită toți prietenii pasionați de știință să aplice cu un proiect prin care să contribuie activ la creșterea interesului elevilor pentru științele exacte, prin practică și experiment.

12/02/2019

Fundația Comunitară Brașov lansează miercuri, 13 februarie 2019, a treia ediție a programului “Fondul Științescu Brașov”.

Termenul limită de depunere al scrisorilor de intenție: 10 martie 2019.

Consultă ghidul ediției 3.0 disponibil aici.

28/01/2019

Vă așteptăm să povestim împreună despre ideile STEAM, despre ingredientele necesare pentru a le da viață, despre sprijinul pe care urmează să îl oferim în cadrul ediției a 3-a a Fondului Științescu Brașov.

 

Întâlnirea este programată joi, 31 ianuarie 2019, la Muzeul Pedagogic Brașov, între orele 17:00 și 19:00.

06/12/2018

Dragi pasionați de educație, vă mulțumim că ați acceptat provocarea lui Științescu! Este copleșitor pentru Științescu să cunoască în fiecare an noi echipe, grupuri de inițiativă, profesori, studenți, elevi care își doresc să ducă mai departe misiunea lui în comunitatea ieșeană!

Iată că după 3 ani în care Științescu a cunoscut 127 de proiecte, acum, la ediția a 4-a, chiar de Moș Nicolae, numără în cutia poștală 30 de inițiative ambițioase.

31/10/2018

Atunci când formulele complicate sunt însoțite de experimente practice și sunt corelate cu viața de zi cu zi, științele devin mai interesante pentru toți tinerii, nu doar pentru olimpici. De acest lucru s-au convins deja, din 2015, în fiecare an, peste 2.500 de elevi ieșeni după ce au experimentat în cadrul atelierelor Științescu utilitatea practică a științelor, descoperind motive în plus să învețe cu plăcere.