06/03/2019

Fire curioasă și fascinată de fenomenele fizice, Carla Muntean a făcut parte din echipa de mentori Științescu Mureș în ”Papiștii – Spectacolul Științelor” și ”MoZar – Monede și zaruri măsluite”, două proiecte a căror menire a fost de a le arăta elevilor că fizica ne înconjoară, iar știința din spatele experimentelor este surprinzătoare și captivantă.

11/02/2019

Domnul profesor de fizică, Cristinel Codău, a devenit mentor Științescu Mureș alături de colegii lui pentru a le arăta elevilor de la Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian” că fizica este în esență un truc de magie care poate fi explicat. Prin experimente interactive, simple, dar spectaculoase pentru cei necunoscători, elevii au pătruns tainele științelor.

28/01/2019

Cu un entuziasm neobosit, Mária Kiss predă de peste 30 de ani fizică elevilor săi arătându-le prin experimente cât este de fascinantă, importantă și cât de mult ne îmbogățește cunoașterea acestei științe.  Pasiunea ei pentru fizică și educație a determinat-o să devină Mentor Științescu Oradea aplicând cu proiectul ”Solar Monitoring Salonta”  al cărui scop a fost de a construi împreună cu elevii roboți care funcționează cu panouri solare. 

17/01/2019

Cum le transmiți cunoștințe și cum îi apropii în mod practic pe copii de concepte precum lumina, sunetele și undele? Bianca Băilă, artistă și mentor Științescu Timișoara, alături de colegii ei, i-a invitat pe elevii de la Liceul de Arte Plastice într-o creativă călătorie de cunoaștere și descoperire a acestor elemente. Traseul expediției educaționale a atins demonstrații de fizică experimentală, un atelier de electronică și noțiuni de artă contemporană. Cunoștințele asimilate pe parcursul acestor experiențe au fost integrate în realizarea unei serii de sculpturi.

16/01/2019

Dacă fizica s-ar întâlni cu robotica, iar matematica cu informatica, proiectarea și modelarea 3D, atunci numărul tinerilor care ar îmbrățișa o carieră în IT, inginerie, robotică sau cercetare ar fi mult mai mare. Aceasta este una din concluziile mentorului Valeriu Apostol, informatician pasionat de programare și rețelistică, în urma proiectului cu care a aplicat și a primit finanțare din partea Științescu Galați pentru a dezvolta împreună cu elevii un sistem solar susținut de o eoliană amplasat într-un parc.

10/01/2019

Arthur Szabó este un sclav al pietrelor de 24 de ani. Profesor de geografie și istorie într-o școală din Reghin a ales să-și împărtășească pasiunea cu elevii săi, să le arate frumusețea mineralogiei prea puțin prezente în manual prin excursii, experimente și explorări dar în același timp proiectul a fost o ocazie de reflecție asupra domeniului, timpului investit și rezultatelor.

20/12/2018

Voicu Andrei Tomuț este student și mentor Științescu Mureș. ”MoZar – Monede și zaruri măsluite” este proiectul în cadrul căruia a studiat împreună cu elevii asimetria distribuției de masă într-un zar și monedă, precum și probabilitatea stării finale după aruncare. Experimentele au stârnit uimirea, curiozitatea și interesul copiilor de a cerceta și aprofunda aplicat secretele fizicii.

12/12/2018

Illyés Lajos Demeter a absolvit Automatizări și Calculatoare, este profesor de informatică în Salonta și mentor în programul Științescu pentru că a dorit să transmită mai departe elevilor pasiunea pentru acest domeniu și experiența sa. Prin proiectul RoboDojo, elevii au creat scheme electronice din diverse componente, inclusiv plăci Arduino sau RaspberryPi, pe care le-au programat să funcționeze după dorințele lor.

10/12/2018

Ioana Vașoti, specialist în Știința Mediului în Râșnov, pasionată de natură și educație, a devenit mentor Științescu aplicând cu proiectul ”Călătoria apei – întâlniri cu plante, animele, oameni și alte substanțe magice” care le-a arătat,  în mod practic, copiilor cât de prețioasă este apa ca resursă pentru viața de fiecare zi.

04/12/2018

Alex Boca este curator și artist multimedia din Timișoara. Ca mentor Științescu el crede că imaginația trebuie stimulată prin artă ca să putem ține pasul cu avansurile tehnologice. Prin proiectul ”Lapsus Lab” le-a trezit elevilor interesul pentru artă digitală prin aplicații 3D și producție artistică, explorând relația sensibilă dintre digital și afect, virtual și percepție, tehnologic și uman.

03/12/2018

Iulian CORNECI, profesor de chimie, a aplicat la Științescu Galați ”Prietenii Chimiei”, proiect a cărui menire a fost de a stimula imaginația și curiozitatea științifică, astfel încât atitudinea copiilor să fie mai entuziastă și prietenoasă față de chimie și de științe, în general.

27/11/2018

Silvia-Daniela Pohrib este economist și consilier vocațional și mai nou mentor Științescu. Ea a aplicat la Științescu Brașov și a primit finanțarea pentru ”Școala de vară de Robotică Learnex”, un proiect al cărei scop a fost inițierea în folosirea echipamentelor Lego Education evidențierea creativității participanților în construcția și programarea roboților construiți, după algoritmi stabiliți de Lego Education.