Hai cu un proiect la Științescu!

Fundația Comunitară Țara Făgărașului vă anunţă cu bucurie că Științescu își continuă aventura pe care a început-o în toamna anului 2016 în Țara Făgărașului și dăm startul ediției cu numărul 3.0.
Pasionați de științe și tehnologie, elevi, profesori, reprezentanți ai ONG-urilor s-au mobilizat să învioreze științele și să captiveze copiii și liceeni. Astfel că Științescu a investit până în prezent cu încrederea lui 22 echipe ca să-i ducă mai departe mesajul: Insuflarea pasiunii pentru științe în rândul copiilor și adolescenților este reponsabilitatea întregii comunități!

 

START proiecte inovative! Dacă ai o idee de proiect educațional din domeniul STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică) care să ajute elevii între 6 și 19 ani să descopere miracolele naturii, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire, ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să se apropie practic de mediul înconjurător și să înțeleagă, prin metode alternative de predare și ateliere interactive, materii precum astronomie, biologie, chimie, geografie, geologie, meteorologie, fizică, matematică, informatică, inginerie, tehnologie, arhitectură, nu mai sta pe gânduri.

 

Acum este rândul tău să te alături „Comunității de prieteni ai lui Științescu Țara Făgărașului”!

 

Te așteptăm în data de 15 februarie ora 17.00 la sediul fundației din Bulevardul Unirii nr. 1C, Făgăraș pentru un training de scriere a unui proiect. Pe scurt, vă ajutăm să vă transformați ideea într-un proiect educaţional care să facă tinerii și copiii să iubească mai mult ştiinţele.

 

Și dacă încă nu te-am convins, îți mai spunem că bugetul maxim pentru un proiect este de 12.000 de lei.

 

Cum poți aplica?

 

Proiectele detaliate, în forma lor finală se înscriu în formularul de aplicare disponibil pe site-ul https://fagaras.stiintescu.ro/detalii-inscriere/ și se completează de către aplicant în format electronic.

 

Înscrierea proiectelor se realizează prin intermediul unei cereri de finanțare care cuprinde:

 

(1) un formular de aplicare și (2) un formular de buget care se trimit electronic până la data de 12.03.2019 la ora 16.00.

 

Membrii echipei Fundației oferă sprijin și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor celor care doresc să aplice prin programare în prealabil la cristina.muntean@fundatiactf.ro . Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de suport în comunicare, în motivarea și implicarea elevilor și în managementul proiectelor.

 

Proiectele finanțate în edițiile anterioare sunt disponibile aici și în cadrul unui material video.

 

Vă invităm să păşiţi în lumea lui Ştiinţescu, pe un tărâm ştiinţifico-distractiv, şi să descoperiţi fiecare modalităţi uimitoare de aplicabilitate a cunoştinţelor teoretice în viaţa de zi cu zi.