Lansare înscriere proiecte pentru ediția Științescu 2017

Fundația Comunitară Galați (FCG) lansează joi, 22 iunie, orele 11:00, la Centrul SMART programul de finanțare “Științescu”, prin care-și propune să stimuleze pasiunea pentru științele exacte a copiilor și tinerilor cu vârsta între 6 și 19 ani. Vor participa la acest eveniment pasionați ai științelor – elevi, studenți, profesori, reprezentanți ai companiilor și ai autorităților publice. Ghidul de finanțare care va fi prezentat cu ocazia lansării îi încurajează pe cei care vor să aplice să propună proiecte educaționale care promovează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea de abilități mai degrabă decât transmiterea de informații. Bugetul programului “Științescu” este de 84.000 de lei. Vor primi finanțare cu sume cuprinse între 3.000 și 12.000 de lei proiecte depuse de profesori și învățători, de echipe compuse din elevi, profesori sau studenți, din pasionați ai științelor din medii profesionale diverse și reprezentanți ai organizațiilor neguvernemantale.

Împreună cu un grup de mentori, membrii echipei FCG vor oferi celor care vor să aplice instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor. Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de suport în comunicare, în motivarea şi implicarea elevilor și în managementul proiectelor. “Științescu” este implementat în Galați de Fundația Comunitară, alături de Romanian-American Foundation şi parteneri locali.

Fundația Comunitară Galați este un finanţator care identifică și promovează iniţiative şi proiecte ale comunităţii gălățene – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice -contribuind astfel la dezvoltarea comunității locale.