În urma evaluării aplicațiilor de la Științescu Sibiu 6.0, șapte proiecte primesc finanțare pentru deschiderea cluburilor de programare și robotică în școli din județul Sibiu. Valoarea totală a bugetului de la această ediție, care merge spre înființarea cluburilor este de 98.668 de lei. Evaluarea aplicațiilor a fost făcută alături de un comitet de selecție independent, format din oameni pasionați de știință și tehnologie.
Cluburile care primesc finanțare sunt:
- Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă Mediaş- Clubul de robotică EduBot
- Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu- Clubul de robotică Independența
- Școala Gimnazială „Ioan Slavici”- Clubul de robotică Twenty Robotics
- Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” Orlat- Clubul de robotică RobORLAT
- Școala Gimnazială Cireșarii Mediaș- Clubul de robotică RoboSpark Cireșarii
- Asociația Hai din pantofi în bocanci și Școala Gimnazială Casolț- Clubul de robotică Kastenholtz Kreativ (Casolț creativ)
- Asociația Științescu Hub și Liceul de Artă Sibiu- Știintescu Club
Criteriile pe baza cărora s-a făcut selecția:
- inovaţie (proiectul propune idei și metode noi în predarea și învățarea disciplinelor STEAM, folosește tehnologii de ultimă generație);
relevanță (proiectul contribuie prin obiectivele sale la realizarea obiectivelor Fondului Științescu, detaliate în secţiunea Ce ne propunem? din ghid); - metodologie (activitățile sunt descrise detaliat, modul de implementare este clar prezentat, proiectul conduce la dezvoltarea abilităților pe care vrem să le dezvoltăm în rândul copiilor și tinerilor);
- coerenţă (obiectivele, activitățile, rezultatele și bugetul sunt bine corelate);
- eficiență (resursele financiare și umane sunt alocate rațional, bugetul este realist, detaliat și permite atingerea rezultatelor propuse).
Membrii comitetului independent de selecție care ne-au fost alături în acest an și cărora le mulțumim mult pentru toate eforturile și observațiile sunt Simona Beldiman, Andreea Berea, Daniel Ioan Popa, Georgiana Goția și Daniel Hunyadi.
De asemenea, le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut în acest demers și de-abia așteptăm să auzim vești de la cluburile care se înființează!
Fondul Științescu 6.0 este implementat în Sibiu de Fundația Comunitară Sibiu (FCS), în parteneriat cu Romanian-American Foundation, FFCR, cu susținere din partea partenerilor Fundația Bosch România și Continental Sibiu, și cu sprijinul Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.
Foto: Gabriela Cuzepan