21/05/2018

Fondul de finanțare a pornit și ca un pariu pentru fundațiile comunitare cu ele însele. Putem să găsim destulă susținere în orașele noastre pentru ca acest proiect să se întâmple? Putem să găsim donatori care să îl susțină (pentru că Romanian American Foundation oferă jumătate din banii necesari, cu condiția ca cealaltă jumătate să fie strânsă local), putem să găsim oameni cu inițiativă în educație care să aplice, putem să găsim copii interesați să participe? Și de trei ani încoace, uneori cu greu, am reușit să facem aceste lucruri să se întâmple.

 

08/01/2018

Nu vom vorbi aici despre olimpici – despre victoriile obținute cu trudă, medaliile de aur, sau titlurile glorioase care-i laudă pe ”Copiii geniali ai României”. Această poveste este despre copilul român – despre mii de copii, de fapt – care pentru prima oară s-au întâlnit cu științele așa cum au fost ele mereu: descătușate de austeritatea programei școlare, captivante, utile și surprinzător de amuzante.

14/11/2017

Fundația Comunitară Sibiu a lansat următoarea provocare:  Științescu in the (Smart) City. Se caută proiecte inovatoare, care să transforme pasiunea  fiecăruia în domeniul educaţiei  STEAM,  într-un proiect educațional pentru tineri. 

22/09/2017

Fundația Comunitară Bacău a dat startul celei de-a doua ediții a Fondului Științescu.

Anul acesta 8 proiecte beneficiază de finanțare pentru proiecte ce promovează inovația în educație.

Prin Fondul Științescu o parte dintre elevii din Bacău au  parte de educație non-formală în domeniul STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică), adică o perspectivă bazată pe experiențe, practică, și pe metodologii diferite de sistemul clasic de predare.

05/09/2017

Copii și părinți, vă invităm în 16 septembrie la o zi petrecută împreună într-un mediu alternativ în care să testați, construiți, imaginați, demontați, colorați.

Braşov STEAM HUB își deschide porțile: veți face cunoștință cu formatori, veți testa programele educaționale alternative și vă veți distra împreună dacă acceptați provocările tehnice, artistice sau logice.

01/09/2017

În sesiunea 2016 – 2017 ne-am creat împreună noi amintiri, am născocit noi invenții și am întâlnit noi călători în lumea curiozităților.

16/08/2017

S-a încheiat runda a doua de finanțare al programului Fondul Științescu. Au sosit 5 aplicații din care comitetul de evaluare a ales spre finanțare toate cele cinci proiecte. Noile povești de succes sunt legate de astronomie, 3D imprimare, consumul de energie, fotografie și robotica de Lego.

22/07/2017

S-a încheiat primul apel de finanțare al programului Fondul Științescu. Au sosit 3 aplicații din care comitetul de evaluare a ales spre finanțare toate cele trei proiecte.

20/07/2017

Pentru domnul Științescu, răspunsurile primite și de la copiii mai mari, dar și de la cei mai mici l-au cam pus pe gânduri.

05/07/2017

Prin intermediul Fondului Științescu (Heureka) dorim să încurajăm pasiunea pentru știință și tehnologie a copiilor şi tinerilor din clasele V–XII care învaţă în şcolile din Odorheiu Secuiesc și regiunea Odorhei. Dorim să sprijinim proiecte prin care elevii să se implice activ, să descopere miracolele naturii, să înțeleagă ce au însemnat marile „descoperiri” științifice ale oamenilor și ce pot să ne aducă beneficiile tehnologiilor moderne, să învețe cu pasiune științele exacte și nu numai, dezvoltându-și abilitățile necesare generației de inovatori ai secolului în care trăim.

28/06/2017

Fundația Comunitară Galați (FCG) a lansat joi, 22 iunie, orele 11:00, la Centrul SMART programul de finanțare “Științescu – Galați”, prin care-și propune să stimuleze pasiunea pentru științele exacte a copiilor și tinerilor cu vârsta între 6 și 19 ani.

28/06/2017

Statistici îngrijorătoare care indică un un număr din ce în ce mai mic de elevi ce aleg să studieze științele exacte au condus la apariția în Statele Unite a educației STEM ). STEM-ul este preluat și se bazează pe ideea de educare a elevilor cu ajutorul a patru discipline diferite (în traducere): știință, tehnologie, inginerie și matematică.

21/06/2017

#Ştiinţescu este un Changemaker with local flavour, cum ar spune Mona Dîrțu​, cea care i-a adus poveştile în paginile Raportului Anual al Romanian-American Foundation​, organizaţie căreia îi datorăm existenţa programului.

17/05/2017

Vă mulţumim pentru timpul şi energia pe care ați investit-o pentru scrierea aplicaţiei la programul Fondul Ştiinţescu Braşov.
Am primit idei care arătau entuziasmul şi energia iniţiatorilor şi care ne-au molipsit atât pe noi, cei din echipa Fundația Comunitară Brașov, cât şi pe cei 6 membri ai juriului.

09/05/2017

Haideți să facem ȘTIINȚELE MARI, din nou!

Anul acesta vom participa la SWIMATHON.ms 2017 pentru a aduna fonduri pentru ediția a 2-a a Fondului Științescu Mureș, ediție care va fi lansată în toamna lui 2017.

09/05/2017

Școala 10 implementeaza proiectul „O Școală Luminoasă” finanțat prin Fondul Stiintescu Bacau. Copii experimentează cu circuitele electrice și reacțiile chimice și caută alternative pentru iluminarea holurilor școlii lor. Clubul de științe, o metoda de educație non-formală, a atras elevi de toate vârstele, care au descoperit pasiunea pentru fizică și chimie, pasiune pe care profesorii și învățătorii se străduiesc să o cultive în moduri cât mai creative.